flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумки роботи суду за І півріччя 2020 року

21 червня 2020, 16:45

Господарським судом міста Києва, на підставі показників статистичних звітів про розгляд судових справ, інформації щодо документообігу суду, інформації з розгляду запитів про надання публічної інформації, інформації надходжень звернень та їх розгляду, показників проведеного анонімного опитування громадян - відвідувачів суду, проведено порівняльний аналіз за результатами роботи суду за І півріччя 2019-2020 роки.

Метою зазначеного дослідження є аналіз закономірностей і тенденцій зміни динаміки зазначених показників, виявлення недоліків в роботі суду, визначення рівня довіри громадськості, оцінки якості, підвищення рівня доступу до правосуддя, ефективності роботи суду та забезпечення інформаційної відкритості. 

Так, відповідно до статистичних даних надходження кореспонденції до суду за І півріччя 2020 склало 210790, що більше ніж у І  півріччі 2019 на 11 685.

                                                                 

Кількість розглянутих звернень до суду за визначений період, також перевищило показник на 2454 ніж у 2019 році.

                              

Наведені показники вказують на те, що спостерігається тенденція зростання надходжень звернень до суду у 2020 році.

Звертаємо також увагу на те, що з метою забезпечення доступу до правосуддя та дотримання розумних строків, з початку дії карантину, Господарський суд міста Києва не припиняв здійснення судочинства та за підсумками першого півріччя 2020 судом було проведено 4622 судових засідання, у тому числі 126 в режимі відеоконференції. 

                                         

З метою визначення рівня довіри громадськості, оцінки якості, підвищення рівня доступу до правосуддя, ефективності роботи суду та забезпечення інформаційної відкритості, Господарським судом міста Києва у першому півріччі 2020 було проведено анонімне опитування громадян-відвідувачів суду. 57% від загальної кількості респондентів відзначили високий рівень якості роботи Господарського суду міста Києва. 

                                                              

(Детальніше про результати опитування).