flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд міста Києва спільно з Касаційним господарським судом у складі Верховного Суду провели круглий стіл

06 грудня 2019, 11:01

5 грудня 2019 у приміщенні Господарського суду міста Києва відбувся круглий стіл на тему: «Експериментальне банкрутство чи межа досконалості». 

У заході прийняли участь судді місцевих та апеляційних господарських судів, які спеціалізуються на розгляді справ про банкрутство, арбітражні керуючі, представники профільних відомств, провідні юридичні компанії, фінансові установи, експерти та науковці.

До круглого столу в режимі відеоконференції долучилися Південно-західний апеляційний господарський суд, Східний апеляційний господарський суд, Господарський суд Харківської області, Господарський суд Донецької області, Господарський суд Одеської області.

З вітальними словами виступили Голова Касаційного господарського суду у складі Верховного суду Львов Богдан Юрійович та Голова Господарського суду міста Києва Князьков Валерій Володимирович. 

Захід організовано з метою обговорення практичних аспектів та проблемних питань застосування Кодексу України з процедур банкрутства, погодження спільних напрямків щодо їх вирішення та напрацювання єдиної судової практики у даній сфері.

Модерували захід секретар судової палати для розгляду справ про банкрутство КГС ВС Володимир Яковлевич Погребняк та суддя Господарського суду міста Києва Денис Вадимович Мандичев.

Спікери заходу стали:

  • Погребняк Володимир Яковлевич – секретар судової палати для розгляду справ про банкрутство Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду (тема доповіді: «Деякі процесуальні аспекти розгляду справ щодо окремих категорій боржників»).
  • Васьковський Олег Вікторович – суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду (тема доповіді: «Здійснення господарськими судами подальшого розгляду справ про банкрутство відповідно до Прикінцевих та Перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства»).
  • Жуков Сергій Вікторович суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду (тема доповіді: «Правові проблеми застосування Кодексу України з процедур банкрутства»).
  • Кізленко Вадим Андрійович – радник ЮФ «Ілляшев та Партнери», арбітражний керуючий, адвокат, член дисциплінарної комісії арбітражних керуючих (тема доповіді: «Новели Кодексу України з процедур банкрутства стосовно арбітражного керуючого»).
  • Николаєв Ігор Станіславович – юридичний радник Центру комерційного права, к.ю.н. (тема доповіді: «Ідеологія реформування банкрутства в Україні»).
  • Курило Юлія Володимирівна – партнер Адвокатського Об’єднання «CTRL.Law», керівник практики корпоративного права (тема доповіді: «Солідарна та субсидіарна відповідальність по зобов'язаннях боржника  в межах провадження у справі про банкрутство»).
  • Удовиченко Олександр Сергійович – радник ADER HABER (тема доповіді: «Неплатоспроможність фізичних осіб»).
  • Бірюков Олександр Миколайович - радник ЮГ LCF, Президент ГО "Всеукраїнська самоврядна організація фахівців конкурсного процесу", професор, д.ю.н. (тема доповіді: «Транскордонні банкрутства»).

Під час своїх виступів доповідачі використовували презентації, з якими можна ознайомитись: 

                           

                                                         

Суддею Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Білоусом Володимиром Володимировичем окреслені проблемні моменти приватизації та банкрутства державних підприємств.

Актуальні практичні питання, що виникають під час застосування Кодексу України з процедур банкрутства роз’яснила суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Ткаченко Ніна Григорівна.

В ході засідання, член Комітету з питань банкрутства НААУ, один з розробників Кодексу з питань банкрутства України, народний депутат 8-го скликання, Сидорович Руслан висвітлив ідеологію реформування банкрутства в Україні.

Суддею, заступником голови Північного апеляційного господарського суду Верховецем Анатолієм Анатолійовичем детально розглянута ліквідаційна процедура та її застосування.

Учасники круглого столу мали можливість поставити важливі проблемні питання, на які отримали ємні та розгорнуті відповіді, обговорили новели профільного законодавства під час жвавої дискусії.

Проведення таких зустріч є запорукою досягнення консенсусних рішень щодо правильного та однакового застосування законодавства у сфері банкрутства.

Ознайомитись із висновками Верховного Суду та Європейського суду з прав людини щодо питань банкрутства можна за посиланням: