flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Господарському суді міста Києва проведено анонімне опитування громадян - відвідувачів суду

26 грудня 2018, 16:01

З метою підвищення рівня доступу до правосуддя та забезпечення інформаційної відкритості діяльності, визначення рівня довіри громадськості, оцінки якості та ефективності роботи, Господарським судом міста Києва у період з 14 по 22 грудня 2018 року було проведено анонімне опитування громадян-відвідувачів суду.

За основу було взято рамкову систему оцінювання роботи суду (стандарти, показники та методи), розроблені програмою USAID «Справедливе правосуддя».

В опитуванні, яке проводилося шляхом анкетування в приміщенні суду та на офіційному веб-сайті суду взяли участь 112 респондентів.

Учасникам опитування було запропоновано оцінити зручність та комфортність перебування в суді (територіальна доступність, наявність місць для очікування та підготовки до засідання, можливість ознайомлення з матеріалами справ), можливість отримання повної та якісної інформації (інформаційні стенди, веб-сайт суду), ефективність організації роботи суду в цілому (вчасність початку судових засідань, вчасність отримання повідомлень та процесуальних документів).

Крім того, учасникам судових процесів була надана можливість висловити свою думку стосовно етичної поведінки суддів та працівників апарату суду.

Після обробки та узагальнення отриманих даних встановлено наступні результати. 

Оцінюючи зручність умов перебування громадян в суді, 44% респондентів оцінили зручність умов перебування в суді на «відмінно», 40% респондентів вказали на оцінку «добре», 13% від загальної кількості респондентів надали оцінку «задовільно».

Стосовно повноти, якості та доступності інформації для відвідувачів суду 12% респондентів надали оцінку «задовільно», 37% респондентів вважають, що інформаційне забезпечення заслуговує на оцінку «добре», 50% від загальної кількості опитаних респондентів вважають роботу суду в цьому напрямі відмінною.

Що стосується ефективності організації роботи суду, зокрема, вчасності отримання тексту судових рішень, то 81% опитаних респондентів вважають, що організація роботи суду заслуговує на оцінку «відмінно». 73% від загальної кількості респондентів відзначили високий рівень довіри Господарському суду міста Києва.

Усі результати опитування взяті до уваги та будуть спрямовані на підтримання показників роботи суду на високому рівні.

(Детальніше про результати опитування)