flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Господарського суду міста Києва взяли участь у навчальній програмі Національної школи суддів України

23 листопада 2021, 16:33

19 листопада 2021 Національна школа суддів України завершила тижневу онлайн підготовку суддів місцевих господарських судів. 

Від Господарського суду міста Києва пройшли підготовку судді: Ганна Бондаренко-Легких, Вадим Босий, Оксана Гумега, Вікторія Джарти, Тетяна Капцова, Тетяна Кирилюк, Сергій Ковтун, Олександр Котков, Максим Лиськов, Денис Мандичев, Ярослав Маринченко, Євген Павленко, Наталя Плотницька. 

Метою тренінгів було поглиблення знань та практичних навичок, необхідних для ефективного вирішення судових спорів. 

15 листопада 2021 року розпочав навчальний курс проректор НШСУ Володимир Мазурок та у своїй презентації зазначив, що одним із концептуальних підходів до суддівської освіти є практична спрямованість підготовки суддів. А також повідомив, що з метою використання новітніх форм і методів розробляються стандартизовані вимоги та методичні рекомендації для проведення онлайн-тренінгів і семінарів.  

Так, під час навчання суддя Верховного Суду Юрій Чумак у своїй презентації висвітлив про особливості розгляду справ, які виникають зі спорів у сфері державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

Суддя Верховного Суду Віталій Уркевич зосередив увагу суддів на особливостях вирішення земельних спорів, сторонами в яких є фермери.

Застосування законодавства про банкрутство, зокрема, Кодексу України з процедур банкрутства, розкрив суддя Верховного Суду Олександр Банасько.

Обговорили з колегами судді Господарського суду Івано-Франківської області Олена Малєєва та Південно-західного апеляційного господарського суду Марина Мишкіна актуальні питання господарського договірного права та практику вирішення спорів щодо захисту права власності.

До вивчення судової практики з розгляду спорів у сфері банківської діяльності та спорів про банкрутство залучили колег Володимир Гевко – суддя Господарського суду Тернопільської області та Лілія Грабован – суддя Господарського суду Одеської області.

На важливих питаннях розгляду спорів, пов’язаних із захистом прав на об’єкти інтелектуальної власності та щодо відповідальності за порушення господарських зобов’язань увагу зосередив суддя Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний.

Із суддями в інтерактивному форматі проведені онлайн-тренінги «Актуальні питання застосування господарського процесуального законодавства» та «Практика розгляду господарськими судами судових спорів, що виникають із кредитних правовідносин». 

Підготовку провели досвідчені висококваліфіковані судді, викладачі та науковці, після спілкування з якими судді-учасники закріпили свої знання та висловили свої побажання та пропозиції.