flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд міста Києва з'ясовує обставини справи 910/2410/21 про заборону проведення закритого конкурсу з відбору голови правління Приватбанку і зобов’язання КМУ проводити конкурс та перевіряє їх доказами.

24 травня 2021, 16:41

Наразі судовий розгляд справи по суті дійшов стадії дослідження доказів та їх оцінки.

Це останні дві стадії процесу, що передують судовим дебатам та виходом суду до нарадчої кімнати для ухвалення рішення суті спору.

Дослідження доказів – це процесуальна діяльність суду та інших учасників цивільного процесу щодо безпосереднього сприйняття і вивчення у судовому засіданні фактичних даних, якими сторони обґрунтовують свої вимоги чи заперечення.

Оцінка доказів спрямована на формування у суб’єктів доказування власної думки щодо достовірності обставин, якими сторони обґрунтовують свої вимоги чи заперечення, а також ухвалення судом законного й обґрунтованого рішення.

 Оцінка доказів завершує весь процес доказування. Результати оцінки доказів знаходять відображення в мотивувальній частині судового рішення, в якому суд зобов’язаний вказати, які факти судом встановлені, на основі яких доказів, які докази були відкинуті судом і з яких мотивів.

Суд здійснює з’ясування ряду обставин, які обов’язково мають бути відображені в мотивувальній частині судового рішення. 

Нагадаємо, Первинна профспілкова організація співробітників Акціонерного товариства комерційного банку "Приватбанк" позивається  про заборону проведення закритого конкурсу на посаду голови правління Приватбанку та зобов’язання КМУ проводити конкурсні процедури відповідно до  Порядку, затвердженого постановою КМУ від 03.09.2008 № 777.

Прес-служба Господарського суду міста Києва