flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Огляд правових новин

03 липня 2020, 12:19

1.     КСУ ВИЗНАВ КОНСТИТУЦІЙНИМИ ОСПОРЮВАНІ ПОЛОЖЕННЯ ЗАКОНУ ПРО НОТАРІАТ

1 липня 2020 року Конституційний Суд України визнав конституційними оспорювані положення Закону України «Про нотаріат». Про це інформує відділ комунікацій КСУ та правового моніторингу.

https://bit.ly/2YTN3gL

 

2.     ЗАКОНОПРОЄКТ ПРО РЕЗЕРВИ У ДЕРЖСЛУЖБІ ПРОПОНУЮТЬ СХВАЛИТИ У ЦІЛОМУ

Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендує Верховній Раді прийняти у другому читанні та в цілому проєкт Закону про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо кандидатського резерву (проєкт №3491).

https://bit.ly/2NNT0pg

 

3.     ВИЩА РАДА ПРАВОСУДДЯ ЗВІЛЬНИЛА ТРЬОХ СУДДІВ

2 липня 2020 року Вища рада правосуддя ухвалила звільнити трьох суддів у зв’язку з поданням заяв про відставку.

https://bit.ly/31GH5BK

 

4.     ПРЕЗИДЕНТ ПІДПИСАВ ЗМІНИ ДО ГОСПОДАРСЬКОГО ТА ЦИВІЛЬНОГО КОДЕКСІВ

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Господарського кодексу України та Цивільного кодексу України щодо недопущення нарахування штрафних санкцій за кредитами (позиками) у період дії карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби COVID-19)» № 691-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 16 червня 2020 року.

https://bit.ly/3eZi2xy

 

5.     ПРЕЗИДЕНТ ПРИЗНАЧИВ 37 СУДДІВ ДО МІСЦЕВИХ ЗАГАЛЬНИХ СУДІВ

Указом від 2 липня 2020 року № 265/2020 Президент України Володимир Зеленський підтримав подання Вищої ради правосуддя про призначення 37 суддів на посади у місцевих загальних судах.

https://bit.ly/31GImJ2

 

6.     КСУ ПЕРЕЙШОВ ДО ЗАКРИТОЇ ЧАСТИНИ У СПРАВІ ЩОДО КОНСТИТУЦІЙНОСТІ КАРАНТИННИХ ОБМЕЖЕНЬ

Велика палата Конституційного Суду України 2 липня на пленарному засіданні у формі письмового провадження розглянула справу за конституційним поданням Верховного Суду щодо відповідності Конституції України окремих положень постанови Кабінету Міністрів України "Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів", положень частин першої, третьої статті 29 Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік", абзацу дев’ятого пункту 2 розділу 11 "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік"".

https://bit.ly/3eXz530