flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Огляд правових новин

26 червня 2020, 15:40

 

1.     КСУ ВИЗНАВ НЕКОНСТИТУЦІЙНИМ ПОЛОЖЕННЯ ЧАСТИНИ ПЕРШОЇ СТАТТІ 79 ЗАКОНУ ПРО БАНКИ

Другий сенат Конституційного Суду України ухвалив рішення у справі за конституційними скаргами щодо відповідності Конституції України положення частини першої статті 79 Закону України «Про банки і банківську діяльність» від 7 грудня 2000 року.

Цим Рішенням Суд визнав неконституційним окреме положення частини першої статті 79 Закону, а саме «які охоплюються наглядовою діяльністю Національного банку України».

https://bit.ly/3i7kq7k

 

2.     ВИЩА РАДА ПРАВОСУДДЯ РЕКОМЕНДУЄ ПРИЗНАЧИТИ ТРЬОХ СУДДІВ  

25 червня 2020 року Вища рада правосуддя прийняла рішення внести Президентові України подання про призначення трьох кандидатів на посади суддів до місцевих загальних судів.

https://bit.ly/3dEMH1M

 

3.     ВС ВКАЗАВ, КОЛИ ВИКОНАВЕЦЬ МОЖЕ ЗВЕРНУТИ СТЯГНЕННЯ НА ПРАВО ОРЕНДИ ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ

Особа звернулася до суду зі скаргою на незаконні рішення та дії державного виконавця відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби.

https://bit.ly/2VjxBZc

 

4.     ВРП ПІДТРИМАЛА ЗАКОНОПРОЕКТ ПРО СУДОВУ РЕФОРМУ

Президент України Володимир Зеленський у порядку консультацій скерував до Вищої ради правосуддя проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів України щодо діяльності Верховного Суду та органів суддівського врядування", який згодом був зареєстрований у Верховній Раді України за номером 3711.

https://bit.ly/3eC6wbh

 

5.     НАЗК ЗМІНИЛО ПОРЯДОК ПЕРЕВІРКИ ФАКТУ ПОДАННЯ Е-ДЕКЛАРАЦІЇ

Міністерство юстиції України зареєструвало наказ Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), який дозволить НАЗК ефективніше реагувати на факти неподання е-декларацій.

https://bit.ly/2NuYQLY