flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Огляд правових новин

19 червня 2020, 12:33

1. ЗАКОНОПРОЄКТ ПРО ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ РЕФЕРЕНДУМ СХВАЛЕНО ЗА ОСНОВУ

18 червня 2020 року Верховна Рада прийняла за основу проєкт Закону «Про народовладдя через всеукраїнський референдум». 

Законопроєкт розроблено відповідно до вимог Конституції України з метою врегулювання правовідносин, пов’язаних з ініціюванням, призначенням (проголошенням), підготовкою, проведенням, встановленням результатів та правовими наслідками всеукраїнського референдуму.

https://bit.ly/2UYpiSu

 

2. З 1 ЛИПНЯ ВИМОГИ ПРО СПЛАТУ НЕДОЇМКИ З ЄСВ НАДСИЛАТИМУТЬСЯ ПО-НОВОМУ

Головне управління ДПС у м. Києві інформує, що з 1 липня 2020 року в ст. 25 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" станеться ще одна зміна, яка стосується порядку надсилання платникам ЄСВ вимог про сплату недоїмки з цього внеску. Це здійснюватиметься за правилами листування з платниками податків, установленими ст. 42 Податкового кодексу України.

https://bit.ly/2Yc8ZUa

 

3. НА СЬОГОДНІ СКЛАЛАСЯ КРИТИЧНА СИТУАЦІЯ ІЗ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВІДПРАВЛЕННЯ ПРАВОСУДДЯ, - ДСА УКРАЇНИ

 
На сьогодні склалась надзвичайно критична ситуація із забезпеченням відправлення правосуддя внаслідок відсутності належного фінансового забезпечення судів поточними видатками для здійснення судочинства у 2020 р. Бюджетні призначення на зазначені цілі на початок поточного року передбачені в обсязі лише 444,7 млн грн, у той час, як касові видатки у 2019 р/ становили 1 159,9 млн грн.

https://bit.ly/3fFSgyw

 

4. ВРУ СХВАЛИЛА ЗАКОН ЩОДО БАНКРУТСТВА В ПЕРІОД КАРАНТИНУ

Верховна Рада України прийняла Закон №3322 "Про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства щодо недопущення зловживань у сфері банкрутства на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19".

https://bit.ly/2NdtpG4