flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Десять суддів господарського суду міста Києва завершили підготовку в рамках програми Національної школи суддів.

12 березня 2014, 13:29

       

         З метою покращення якості відправлення правосуддя, поглиблення теоретичних і практичних знань професійних судів, розвитку вмінь і навичок, необхідних для підвищення ефективності судочинства, десять суддів господарського суду міста Києва з 17 по 28 лютого 2014 року відвідали лекції в рамках програмиНаціональної школи суддів Україниз підготовки суддів місцевих господарських судів Вінницької, Житомирської, Черкаської, Чернігівської, Київської областей та міста Києва, призначених на посаду судді вперше.

Під час навчання лекції читали судді Вищого господарського суду України, провідні науковці та вчені. Особлива увага приділялася питанням, пов'язаним із захистом прав інтелектуальної власності, страхуванням і особливостями розгляду справ, пов'язаних із регулюванням правовідносин у цій сфері, застосуванням окремих норм Цивільного і Господарського кодексів України у господарських правовідносинах, судовою практикою про визнання угод недійсними і аналізу правових позицій Верховного Суду України, порушеннями природоохоронного законодавства, питанням, які виникають при застосуванні неустойки, як самостійного виду забезпечення виконання зобов'язань та інше. Також, зверталась увага на морально-етичні стандарти роботи суддів та працівників апарату судів.

Всі судді господарського суду міста Києва, що пройшли програму підготовки, по завершенню отримали сертифікати Національної школи суддів України.