flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Огляд правових новин

07 травня 2020, 15:30

1. Президент підписав Закон про геокадастр

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон "Про національну інфраструктуру геопросторових даних" №554-ІХ, який Парламент ухвалив 13 квітня 2020 р.

 

https://bit.ly/2YIAlC8

 

2. До КСУ надійшло подання щодо тлумачень окремих положень Конституції

5 травня 2020 року до Конституційного Суду України надійшло конституційне подання 142 народних депутатів України щодо офіційного тлумачення положень абзацу четвертого преамбули Конституції України у їх системному зв’язку з положеннями частини другої статті 3, частини четвертої статті 13, частини п’ятої статті 17 Конституції України.

Частина друга статті 3: «Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави».

 

https://bit.ly/2Wxyg9n 

  

3. Без спецперевірки на корупцію кандидат не зможе обійняти посаду судді: КМУ розглянув законопроект

Кабінет Міністрів України схвалив Проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у звʼязку з прийняттям Закону України «Про запобігання корупції», яким передбачається внесення змін до вимог щодо проведення спеціальної перевірки та встановлення необхідності повідомлення про працюючих близьких осіб керівництву органу, на посаду в якому вони претендують, а також уніфікація термінології, що використовується у законі.

 

https://bit.ly/2yAAAo2 

 

4. Кабінет Міністрів України розглянув Проект Постанови "Про внесення змін до Положення про Міністерство юстиції України"

 

https://bit.ly/3bfXgHo 

 

5. Громадянин проживає не за місцем прописки: куди подавати декларацію про доходи

Податкова декларація подається за звітний період в установлені строки податковому органу, в якому перебуває на обліку платник податків.

 

https://bit.ly/2L9kF2Q