flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо участі сторін в судових засіданнях у справах судді Морозова С.М. в режимі відеоконференції

17 квітня 2020, 13:52

Повідомляються учасники справ, які знаходяться на розгляді у судді Морозова С.М., з метою попередження виникнення та запобігання поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19, зважаючи на період карантину, визначений постановою КМУ «Про запобігання поширенню на території України корона вірусу COVID-19» від 11 березня 2020 року №211 та постановою КМУ від 25 березня 2020 року №239, з урахуванням рішення Уряду про заборону пасажирських перевезень та обмеження кількості учасників масових заходів, а також листа Ради суддів України від 16 березня 2020 року 9/рс-186/20, Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019) від 30.03.2020 року, керуючись ч. 3, 4 ст.197 ГПК України учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Проведення судових засідань в режимі відеоконференції буде здійснюватись за допомогою програми EasyCon.

Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затверджений наказом Державної судової адміністрації України від 08.04.2020 N 169 «Про затвердження Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду».

Для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, наведеним в додатку 1 до зазначеного Порядку.

У програмі EasyCon суддею Морозовим С.М. та секретарем було створено облікові записи для судді (Morozov_judge@ki.arbitr.gov.ua) та секретаря (tymoshenko.a.v@ki.arbitr.gov.ua).

Пропонується всім учасникам справ взяти участь в судових засідання в режимі відеоконференції поза межами суду за допомогою програми EasyCon.

Запропонувати учасникам судового процесу подати до суду заяву (засобами поштового зв'язку, на електронну пошту суду (підписану, за наявності, електронним підписом) або до скриньки для кореспонденції, встановленої у приміщенні канцелярії суду про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програми EasyCon із зазначенням його облікового запису (логіну) у програмі EasyCon.

Для встановлення відеозв’язку попередньо надіслати повідомлення в чаті в програмі EasyCon за логіном tymoshenko.a.v@ki.arbitr.gov.ua із зазначенням номеру справи, найменування сторони, прізвища та ініціалів представника сторони.

Відповідно до ст.197 ГПК України підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України, тому сторонам надіслати на електронну адресу документи, що посвідчують особу, скріплені електронним цифровим підписом, а у разі відсутності такого підпису надіслати скановані копії документів та пред’явити оригінали під час засідання.

При виникненні питань, пов’язаних з проведенням судових засідань в режимі відеоконференції, звертатись до помічника або секретаря судді Морозова С.М. за телефоном 284-09-12

Всі документи та докази сторонам направляти на електронну адресу суду inbox@ki.arbitr.gov.ua або до скриньки для кореспонденції, встановленої у приміщенні канцелярії суду.