flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Міжнародний та український досвід попередження розповсюдження сексистської реклами

03 лютого 2020, 11:11

31 січня 2020 року в місті Києві Національна школа суддів України спільно з «Всеукраїнською асоціацією жінок – суддів», ГО «Українська Асоціація Маркетингу» провела семінар для суддів на тему: «Міжнародний та український досвід попередження розповсюдження сексистської реклами: співпраця споживачів реклами із судовою гілкою влади».

Від Господарського суду міста Києва у заході прийняла участь суддя Бондаренко Ганна Павлівна.

Метою семінару стало поглиблення знань у суддів, зокрема, у сфері розгляду і вирішення справ щодо здійснення контролю за дотриманням законодавства про рекламу та регулювання рекламного ринку.

Під час заходу судді розглянули актуальні питання пов’язані з дискримінацією у рекламі: стандарти недискримінаційної політики, український досвід протидії дискримінацій реклами.

Учасники обговорили сучасні судові практики у сфері регулювання рекламного ринку, практичні аспекти здійснення судового контролю за дотриманням законодавства про рекламу, а також судову практику розгляду цієї категорії справ.

Крім того, судді вирішували практичні вправи щодо розгляду матеріалів конкретного позову та прийняття рішення у справі, які представляли для загального обговорення.