flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Господарського суду міста Києва завітали студенти-правники

20 грудня 2019, 09:17

18 грудня 2019 року Господарський суд міста Києва відкрив двері студентам 1 курсу Київського національного торговельно-економічного університету. Захід відбувся в рамках Дня відкритих дверей. 

Студентів зустріла прес-секретар Юлія Рижакова, яка ознайомила присутніх із планом заходу. Програма Дня відкритих дверей включала в себе екскурсію Будинком Правосуддя: ознайомлення з історією приміщення, огляд робочих кабінетів, залів судових засідань, канцелярії, ознайомлення з діяльністю суду та роботою працівників апарату. 

Знайомство з роботою суду розпочалося з канцелярії, де присутні дізналися про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду, та порядок роботи з ними. Також студенти дізнались про порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні наслідки порушення правил поведінки. 

У фінальній частині екскурсії студенти мали змогу поставити питання, які їх цікавили. Молодих людей цікавило, зокрема, як відбуваються судові засідання. 

У всіх учасників заходу від цієї зустрічі залишилося багато вражень та позитивних емоцій.