flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Становлення Служби судової охорони

13 листопада 2019, 09:35

12 листопада 2019 року в місті Києві Національною школою суддів України проведено круглий стіл на тему: «Функціонування Служби судової охорони в системі правосуддя України». 

У заході, який організовано у співпраці з Державною судовою адміністрацією України, Вищим антикорупційним судом та Службою судової охорони, від Господарського суду міста Києва взяли участь заступник керівника апарату суду Ірина Латко та прес-секретар Юлія Рижакова. 

З вітальними словами виступив проректор Національної школи суддів України Володимир Мазурок, який окреслив мету заходу: дослідження функціонування в системі правосуддя України Служби судової охорони як державного органу для забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах, а також обговорення шляхів взаємодії суддів, працівників апаратів судів, Державної судової адміністрації України, інших органів і установ системи правосуддя України зі Службою судової охорони. 

Роботу круглого столу розпочали перший заступник Голови Служби судової охорони Станіслав Максимішин та заступник Голови Державної судової адміністрації Сергій Чорнуцький. 

Голова Сьомого апеляційного адміністративного суду Віталій Кузьмишин розповів учасникам круглого столу про значимість обізнаності працівниками Служби судової охорони з судовою системою, судовими процесами, розподілом обов’язків і повноважень у суді, питаннями незалежності суддів і доступу до правосуддя. 

Своїм досвідом щодо практичних заходів взаємодії між судом та учасниками судового процесу, відвідувачами суду з приводу підтримання громадського порядку, запобігання проявів неповаги до суду, забезпечення безпеки учасників судового процесу поділилися з присутніми Дмитро Кратко – суддя Маловисківського районного суду Кіровоградської області, Богдан Крикливенко – керівник апарату Вищого антикорупційного суду, Олексій Ніколенко – начальник відділу розгляду звернень та надання публічної інформації секретаріату Касаційного цивільного суду. 

Учасники круглого столу обговорили аспекти взаємодії суду та Служби судової охорони . 

До дискусії учасників заходу долучився і Голова Служби судової охорони Валерій Бондар, який ознайомив усіх присутніх із перспективами розвитку Служби судової охорони.