flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

18 липня 2019 громадська організація «Вектор прав людини» провела презентацію дослідження «Медіавідкритість судів України -2018»

19 липня 2019, 17:10

18 липня 2019 року в місті Києві у приміщенні правового клубу PRAVOKATOR громадською організацією «Вектор прав людини» проведено презентацію дослідження «Медіавідкритість судів України: результати всеукраїнського опитування працівників і працівниць судів України, 2018», яке підготовлене в рамках проекту «Відкритість судів для ЗМІ та громадськості як запорука верховенства права» за підтримки програми МИТРА (Посольства Королівства Нідерланди в Україні). 

У заході, який організовано в межах проекту «Суд людською мовою» як напрям роботи задля захисту права на справедливий суд, від Господарського суду міста Києва взяла участь прессекретар суду Юлія Рижакова. 

Метою заходу була презентація результатів щорічного опитування, у якому взяли участь 269 судів, та надання рекомендацій. Дослідження проводилося за підтримки Ради суддів України. 

Під час зустрічі присутні дізналися про актуальні статистичні дані комунікаційної роботи судів, тактики та стратегії, які обирають суди у комунікації з громадкістю та особливості внутрішньої комунікації суду. 

Захід відбувся у форматі дискусії, яку модерував Назарій Боярський – член Правління ГО «Вектор прав людини», автор звітів «Суди та ЗМІ: досвід співпраці», «Прес-служби судів: погляд зсередини». 

Учасники заходу отримали друковану версію звіту та подяки за участь у щорічному всеукраїнському опитуванні працівників і працівниць судів України «Медіавідкритість судів України-2018».