flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Господарського суду міста Києва взяли участь у круглому столі на тему: «Відшкодування витрат у справах щодо об'єктів IB»

29 березня 2019, 09:46

21 березня 2019 в місті Києві у приміщенні IQ Business Center Асоціацією адвокатів України (ААУ) / Ukrainian Advocates' Association (UAA) проведено круглий стіл на тему: «Відшкодування витрат у справах щодо об'єктів IB».

Спікерами заходу стали судді Господарського суду міста Києва Оксана Блажівська та Ганна Бондаренко, судові експерти та експерти-практики у сфері інтелектуальної власності.

Метою круглого столу стали визначення висновків з приводу питань про відшкодування судових витрат у спорах щодо об’єктів прав ІВ.

Суддя Господарського cуду міста Києва Оксана Блажівська нагадала: «Що кожна справа по своїй суті є унікальною та індивідуальною, а відповідно і робота кожного адвоката різниться об'ємом та складністю, саме тому стверджувати про єдність судової практики та однаковий підхід до тлумачення норми процесуального закону у кожній конкретній справі є недоречно та передчасно за відсутності відповідної постанови ВП ВС», - зазначила суддя.

Учасники мали змогу послухати поради колег, подискутувати та поставити питання, зокрема: що взагалі входить до судових витрат; відшкодування витрат на правничу допомогу, пов’язаних із залученням свідків, спеціалістів, перекладачів та експертів, на проведення експертизи та інших; як визначається розмір та як розподіляються судові витрати; чи працює система забезпечення та попередньої оплати судових витрат, тощо.