flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

27 березня 2019 громадська організація "Вектор прав людини" провела круглий стіл на тему: "Прес-служби судів: час змін"

28 березня 2019, 10:13

27 березня 2019 року в місті Києві у приміщенні правового клубу PRAVOKATOR громадською організацією «Вектор прав людини» проведено круглий стіл на тему: «Прес-служби судів: час змін».

У заході, який організовано в межах проекту Центру політико-правових реформ «Посилення ролі громадянського суспільства в забезпеченні демократичних реформ і якості державної влади» за підтримки Європейського Союзу, від Господарського суду міста Києва взяла участь Юлія Рижакова.

Метою заходу була презентація проектів Типового положення про прес-службу апеляційного суду та рекомендації змін у Типову посадову інструкцію прес-секретаря суду.

Проекти документів представили член правління ГО «Вектор прав людини» - Назарій Боярський та експерт – правник - Тарас Гук.

Доповідачі Роман Куйбіда - заступник голови правління Центру політико-правових реформ та Валерія Рибак - директорка ГО «Вектор прав людини», зазначили про роль комунікацій у впроваджені судової реформи та про причини необхідності впровадження єдиних стандартів роботи.

Захід відбувся у форматі дискусії, яку модерувала Анастасія Розлуцька - координаторка команди Е-data, головна редакторка журналу «Mind lab».

В ході засідання детально розглянуті порядок утворення, структура, основні завдання, функції та організація роботи прес-служби апеляційного суду. Окремо доповідачі наголосили на тому, що: «прес-служба – це зв’язуюча ланка між громадськістю та судом, а від ефективності її роботи залежить ефективність комунікації».

Захід об’єднав представників установ судової влади, медіа, громадських організацій, міжнародних організацій та організацій-донорів, які підтримують проведення судової реформи та розвиток громадського суспільства.