flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

18 березня - 22 березня 2019 Національна школа суддів України провела підготовку керівників і заступників керівників апаратів місцевих (окружних) та апеляційних судів

25 березня 2019, 10:09

Протягом 18-22 березня 2019 в місті Києві Національною школою суддів України проведено підготовку керівників і заступників керівників апаратів місцевих (окружних) та апеляційних судів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської, Чернігівської областей та міста Києва. У заході взяла участь та підвищила свою кваліфікацію керівник  апарату Господарського суду міста Києва – Ольга Кривенко.

З вітальним словом від Національної школи суддів України виступив начальник відділу підготовки працівників апаратів судів – Віктор Лисак.

Підготовку розпочато з тренінгу «Забезпечення безперервної роботи суду в умовах надзвичайних ситуацій», який провела суддя Авдіївського міського суду Донецької області – Олена Панченко. У якому обговорені питання внутрішньої та зовнішньої комунікації суду, типи кризових ситуацій, які потребують вчасного та правильного реагування.

Викладач презентувала слухачам новації, можливості та корисні поради для побудови продуктивних відносин у колективі, підготовки і прийняття управлінських рішень. Учасники мали змогу проявити свої якості керівників та обмінятися досвідом у діловій грі «Модель ефективного та дієвого суду: побудуй та обґрунтуй».

Виконувач  обов’язків генерального директора Державного підприємства «Інформаційні судові системи» - Дмитро Дубінко обговорив зі слухачами актуальні та проблемні питання використання електронного суду в місцевих та апеляційних судах.

Професор кафедри парламентаризму та політичного менеджменту Національної академії державного управління при Президентові України, кандидат юридичних наук, доцент Ростислав Марчук розповів про застосування антикорупційного законодавства щодо державних службовців органів судової влади, про види фінансового контролю у сфері запобігання корупції, про алгоритм заповнення декларацій та податкових повідомлень, про типові помилки при їх заповненні та відповідальність за порушення вимог антикорупційного законодавства.

Завідувач відділу взаємодії із засобами масової інформації секретаріату Вищої ради правосуддя – Ірина Паламарчук провела детальний аналіз мотивації та стимулювання персоналу, етапів (кроків) пошуку шляхів мотивації.

Особу увагу звернено взаємодії зі ЗМІ, організації судового процесу, на якому присутні представники ЗМІ, зазначену тему лекції розкрила начальник управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату Вищої ради правосуддя, керівник Прес-центру судової влади України – Оксана Лисенко.

Олег Цимбалюк – начальник відділу по роботі з персоналом Національної школи суддів України означив актуальні питання організації служби персоналу у судах в умовах реформування судової системи.

Під час тренінгу, провідний науковий співробітник відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України, кризовий психолог, фахівець з травмафокусованої психотерапії – Надія Голембієвська ознайомила слухачів із навичками ефективного спілкування в професійній діяльності з урахуванням особливостей основних комунікативних компетенцій, властивих працівникам апаратів судів.

Заступник начальника юридичного управління – начальник відділу правової експертизи Державної судової адміністрації України Тетяна Опанасюк провела тренінг на тему: «Стратегічне планування у роботі керівника апарату. Взаємодія керівника апарату та голови суду».

На завершення викладачі надали обґрунтовані відповіді на поставлені запитання слухачів, а також надали корисні рекомендації щодо вирішення проблемних ситуацій, які виникають під час виконання професійних обов’язків.