flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд міста Києва в рамках Дня відкритих дверей відвідали студенти-правники

21 березня 2019, 09:30

З 18 по 20 березня 2019 року в рамках Дня відкритих дверей цього разу до Господарського суду міста Києва завітали студенти 3 та 4 курсів Навчально-наукового інституту права Університету державної фіскальної служи. Зустріч для студентів-членів студентського наукового товариства «Правник» кафедри господарського права та процесу відбулася у форматі екскурсії.

Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе екскурсію приміщеннями суду: огляд робочих кабінетів, залів судових засідань, ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду та участь у судових засіданнях.

Даний захід розпочала керівник апарату суду Ольга Кривенко, яка ознайомила учасників заходу з діяльністю суду, яке розпочалося з  канцелярії  суду,  де присутні  дізналися  про  реєстрацію та рух документів, що надходять до суду, про порядок формування судових справ та матеріалів.

Найцікавішим етапом екскурсії стало відвідування студентами відкритих судових засідань під час розгляду справ суддями Господарського суду міста Києва Сергієм Мудрим та Ростиславом Сташківим.

Після судових засідань студенти мали змогу поспілкуватись із суддями, поставити питання, які їх цікавили. У свою чергу, судді розповіли про вагомість і складність роботи судової системи, зосередили увагу на нормах господарського процесуального законодавства України та важливості правильного його практичного застосування.

Такий інтерактивний підхід дав можливість студентам відчути специфіку роботи суду і побачити високий рівень відповідальності та професіоналізму працівників судової установи.

Практика проведення Дня відкритих дверей заохочує майбутніх правників здобувати знання, працювати над собою та вдосконалюватись, ознайомлює із практичними аспектами діяльності, сприяє формуванню у громадян довіри та поваги до судової влади.

 

 
  

Ознайомлення студентів провідним інспектором з охорони праці Юрієм Приходько із правилами пожежної безпеки, правилами поведінки у приміщенні суду та організацією роботи з охорони праці у Господарському суду міста Києва