flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд міста Києва долучився до обговорення проблем впровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з 1 березня 2019 року

20 лютого 2019, 16:41

19 лютого 2019 року у Господарському суді міста Києва відбулася зустріч суддів та представників апарату з експертами міжнародної експертної місії з питань автоматизації бізнес процесів у судовій системі у рамках Компоненту 4 «Електронне правосуддя» Проекту ЄС «Право-JUSTICE».

Метою зустрічі стало обговорення проблемних питань впровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС).

Міжнародна експертна місія з питань автоматизації бізнес процесів у судовій системі у складі судді Адміністративного суду м.Таллінна Даймара Лііва, заступника Голови Судової адміністрації Литви пані Ліни Гришкевич поділились позитивним досвідом впровадження електронного документообігу у сфері юстиції Естонії та Литви. Намагаючись оцінити проблемні моменти та ступінь готовності до початку роботи модуля «Електронний суд», експертами запропоновані шляхи вдосконалення розпочатих процесів впровадження ЄСІТС в Україні.

До складу місії також увійшли середньостроковий національний експерт Проекту ЄС «ПРАВО-JUSTICE», юрист, адвокат, громадський діяч, викладач вищої школи, вчений, медіатор – пані Наталя Ковалко та Постійно діючий ключовий експерт Компоненту 4 «Електронне правосуддя» Поліна Казакевич.