flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Національна школа суддів України завершила підготовку суддів місцевих господарських судів

16 листопада 2018, 14:09

12–16 листопада 2018 року в місті Києві Національна школа суддів України провела підготовку для підтримання кваліфікації суддів місцевих господарських судів, яку успішно пройшли судді Господарського суду міста Києва Крістіна Полякова та Анатолій Івченко.

Зокрема, у рамках навчальної підготовки суддя Господарського суду міста Києва, к.ю.н. Віта Бондарчук висвітлила актуальні питання, що виникають під час розгляду спорів у господарських судах за участі Антимонопольного комітету України та його територіальних відділень з посиланням на постанови Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду. Суддя Господарського суду міста Києва Інна Алєєва доповіла про проблемні питання доказування та формалізації електронних доказів у господарському процесі, а також застосування Європейської конвенції з прав людини, закцентувавши увагу на практиці Європейського суду з прав людини.

Також, під час навчальної програми судді обговорили проблемні питання та шляхи їх вирішення при розгляді низки актуальних тем: зобов’язальне право та зобов’язальні правовідносини; практика застосування законодавства про банкрутство; особливості розгляду корпоративних спорів та спорів, що виникають із правочинів щодо акцій, часток, паїв у юридичній особі; практика розгляду похідних позовів у спорах між господарським товариством та його посадовою особою про відшкодування збитків; застосування деяких норм процесуального права під час розгляду справ, що виникають із корпоративних відносин.

За інформацією сайту НШСУ: https://bit.ly/2qOAQIs

Програма навчання: https://bit.ly/2B9zb6c