flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У приміщенні суду відбувся семінар з українського ділового мовлення

09 листопада 2018, 15:50

09 листопада 2018 року – у День української писемності та мови Національною школою суддів України проведено семінар у Господарському суді міста Києва на тему: «Українське ділове мовлення» для працівників служби діловодства адміністративних і господарських судів міста Києва та Київської області.

Викладачем семінару запрошено доцента кафедри культури української мови Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова, кандидата філологічних наук Кабиш Оксану Олександрівну, головного наукового співробітника відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України.

Спеціалісти служби діловодства (відповідальні за діловодство працівники структурних підрозділів) отримали корисну й актуальну інформацію щодо новел українського ділового мовлення та вимог до складання і оформлення документів. Особливу увагу було звернуто на типові порушення лексичних, граматичних, стилістичних, орфографічних та пунктуаційних норм сучасної української мови.

Підсумовуючи, учасники семінару висловили подяку лектору, відзначивши важливість та ефективність проведення заходів такого формату в подальшому.