flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

V Міжнародні арбітражні читання пам’яті академіка І.Г. Побірченка – обговорено значення та перспективи застосування Нью-Йоркської конвенції про визнання та виконання іноземних арбітражних рішень

04 жовтня 2018, 18:22

4 жовтня 2018 року Міжнародним комерційним арбітражним судом (ICAC) та Морською арбітражною комісією (UMAC) при Торгово-промисловій палаті України за сприяння Комісії Організації Об’єднаних Націй з права міжнародної торгівлі (ЮНСІТРАЛ) проведено V Міжнародні арбітражні читання пам’яті академіка І.Г. Побірченка.

До участі у читаннях запрошені представники судової влади, арбітри та спеціалісти провідних арбітражних інституцій світу, науковці, адвокати та юристи, представники бізнесу, спеціалісти підприємств та організацій, які спеціалізуються у сфері зовнішньої економічної діяльності та міжнародного комерційного арбітражу. Господарський суд міста Києва представили судді: Валерій Князьков, Вадим Босий, Віта Бондарчук, Ірина Борисенко, Тетяна Ващенко, Артем Селівон. Регламент читань надавав можливість брати участь у дискусії.

Беручи до уваги те, що у 2018 році відзначається 60-річчя прийняття Нью-Йоркської конвенції про визнання та виконання іноземних арбітражних рішень (1958 рік), учасниками якої є 159 держав, захід присвячено обговоренню питань у форматі проведення трьох сесій за темами: Нью-Йоркська конвенція, її значення, сфера регулювання та перспективи застосування у сучасних умовах; арбітражна угода в контексті Нью-Йоркської конвенції; новели українського процесуального законодавства про визнання та виконання арбітражних рішень, їх відповідність Нью-Йоркській конвенції; особливості виконання скасованих арбітражних рішень, а також res judicata в контексті рішень, прийнятих судами іншої держави відповідно до Нью-Йоркської конвенції. У рамках останньої сесії обговорено практику визнання та приведення до виконання арбітражних рішень у країнах Балтії, СНД, Європейського союзу, Великобританії, Китаї, Канаді та Україні.