flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Господарського суду міста Києва з метою підвищення кваліфікації пройшли підготовку у Національній школі суддів України

21 вересня 2018, 14:17

Протягом 17 - 21 вересня 2018 року Національною школою суддів України проведено підготовку суддів місцевих господарських судів. Підвищили свою кваліфікацію судді Господарського суду міста Києва, а саме: Валерій Князьков, Вадим Босий, Вікторія Джарти, Тетяна Капцова, Максим Лиськов, Євген Павленко, Наталя Плотницька, Сергій Турчин, Анна Яковенко.

Захід вступним словом відкрили заступник голови Верховного Суду, Голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Богдан Львов та проректор з науково-дослідної роботи Національної школи суддів України Наталія Шукліна.

Курс для слухачів упродовж тижня викладали діючі судді, судді у відставці, фахівці у галузі права, філології та психології.

У рамках цієї підготовки 18-19 вересня суддя Господарського суду міста Києва Олеся Дупляк була залучена у якості викладача-тренера для участі в апробації тренінгів «Особливості розгляду справ про укладення, зміну, розірвання договорів, визнання правочинів (господарських договорів) недійсними та застосування міжнародних угод при вирішені господарських спорів» і «Вирішення спорів, що виникають із договорів страхування». Викладачі інтерактивних курсів висловили своє задоволення високою фаховою дискусією з актуальних питань, винесених для обговорення майбутнім суддям.

Загалом під час навчання судді отримали нові знання у сфері здійснення судового провадження під час розгляду справ у суді першої інстанції за приписами Господарського процесуального кодексу України; доказування у господарському судочинстві та формалізації електронних доказів у господарському процесі; запобігання та врегулювання конфлікту інтересів; антикорупційного законодавства тощо. Окрему увагу зосереджено на принципах європейської системи захисту прав людини, застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини у господарському судочинстві, рішеннях ЄСПЛ проти України.

Судді-учасники підготовки відзначили роботу розробників навчальних курсів шляхом високого практичного оцінювання матеріалів курсів і висловлення в анкетах зворотного зв’язку коментарів і побажань щодо змістовного наповнення, зрозумілості та корисності курсів, акцентувавши увагу на доцільності подальшого проведення відповідних заходів.