flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справедливе судове адміністрування – запорука ефективного управління судом

02 серпня 2018, 16:20

1-2 серпня 2018 року у місті Одеса проходив семінар з питань прозорого та ефективного судового управління. Захід організовано Програмою розвитку комерційного права Міністерства торгівлі США (CLDP) у співпраці з Вищою радою правосуддя, Верховним Судом та Державною судовою адміністрацію України.

Разом з представниками органів системи правосуддя, зокрема, апаратів господарських судів України, ТУ ДСА України в Одеській області участь у семінарі брала керівник апарату Господарського суду міста Києва Ольга Кривенко.

Із залученням досвіду та професійної компетентності експертів Програми розвитку комерційного права (CLDP) Майкла Канніфф та Кейт Фогерті у ході семінару було розглянуто принципи та характеристики успішно функціонуючих судових систем. Учасників семінару ознайомлено з важливими принципами роботи суду, належним управлінням судом, детально зупиняючись на темах лідерства й стратегічного планування, основних елементів управління проходженням справ у суді, лідерства та зв’язків з громадськістю. Проведено практичне обговорення однієї з ключових складових управління в суді – керування кадровими ресурсами.

За підсумками семінару було запропоновано відповідні рекомендації для прийняття рішень, спрямованих на подолання викликів ефективності здійснення правосуддя, зміцнення судового управління, що забезпечують підвищення результативності вирішення судових справ.