flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Господарського суду міста Києва Віта Бондарчук взяла участь у мережевій конференції «Якісна підготовка для якісних рішень»

25 червня 2018, 16:45

    21-22 червня 2018 року в штаб-квартирі Ради Європи (м. Страсбург, Франція) в рамках Європейської програми навчання у сфері прав людини для представників юридичних професій, відбулася Мережева конференція "Якісна підготовка для якісних рішень", організована Генеральним директоратом з прав людини та верховенства права Ради Європи під егідою програми HELP.

                                        

    Серед запрошених представників юридичних професій, зокрема, працівників адвокатури, прокуратури, вищих навчальних та наукових закладів, суддівський корпус України представила суддя Господарського суду міста Києва, к.ю.н. Віта Бондарчук.

                                            
    

    Метою щорічної Конференції є обговорення шляхів покращення результатів навчання та конкретних дій щодо впровадження на національному рівні Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, а також  шляхів покращення ефективності співпраці між усіма національними та міжнародними інституціями, залученими до процесу підготовки суддів, прокурорів та адвокатів.

      Зокрема, в перший день Конференції виступили: віце-президент Європейського суду з прав людини Лінос-Алесандр Сіцільянос, який доповів про реформу та виклики сьогодення в роботі Європейського суду з прав людини; Генеральний секретар Європейської мережі суддівської освіти Войцех Постульські висвітлив учасникам Конференції головні принципи оцінювання практичної підготовки суддів, якими керується Європейська мережа суддівської освіти (EJTN); керівник департаменту з питань політики та співробітництва Генерального директорату з питань прав людини та верховенства права Ради Європи Михайло Лобов окреслив актуальні питання взаємодії в роботі Ради Європи щодо визначення стандартів моніторингу та співробітництва. Крім того, учасникам було продемонстровано презентації кращих практик у сфері співробітництва між національними інститутами суддівської освіти (NTIs) та радами адвокатів (Bas).

                                                       

      Другий день Конференції учасники присвятили роботі у групах, обговорили стратегію освіти у сфері прав людини, проект дорожньої карти Програми на 2019 рік, оцінку професійної підготовки кадрів та обрали членів Консультативної Ради.

                                                                                       

                                       

Детальніше про захід дізнайтеся за посиланням:
https://www.coe.int/…/council-of-europe-help-annual-confere…