flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

30 травня – 01 червня 2018 року Національна школа суддів України проводила підготовку голів та заступників голів місцевих загальних, господарських, окружних адміністративних судів, яку пройшов заступник голови Господарського суду міста Києва Паламар П.І.

01 червня 2018, 14:37

Для професійного вдосконалення очільників судів програмою підготовки передбачено спілкування з висококваліфікованими діючими суддями, викладачами та видатними науковцями.

У процесі підготовки було обговорено низку важливих питань, зокрема:

- шляхи вдосконалення інформаційно-аналітичного забезпечення судів та якості судочинства;

- застосування законодавства про закупівлю товарів, робіт, послуг, у тому числі із застосуванням електронної системи публічних закупівель «Prozzoro»;

- оптимізація адміністрування суду в умовах реорганізації та ліквідації.

- перспективи подальшого реформування судової системи України та проведення кваліфікаційного оцінювання суддів;

- роль, завдання та сфери відповідальності голови суду у спілкуванні з представниками ЗМІ, підтримання відносин із медіа, дотримання вимог до поведінки під час інтерв’ю на камеру;

- гарантії незалежності та безсторонності судді. Статус судді в правовій державі (європейський та національний досвід). Проблеми підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві.

- антикорупційне законодавство, запобігання та виявлення корупційних правопорушень, моніторингу способу життя суддів та обговорення особливостей декларування майна, доходів, витрат і зобов’язань фінансового характеру.

 Під час змістовних та корисних з огляду на практичне застосування виступів лекторів, при вирішенні практичних завдань, професійних дискусій, обговорень кожен суддя мав можливість висловити свою думку, обмінятись досвідом, порадами, обміркувати шляхи вирішення нагальних питань.

Детальна інформація за посиланням: http://nsj.gov.ua/ua/news/ochilniki-sudiv-opikuutsya-reformuvannyam-sudovoi-sistemi-ukraini/