flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Господарського суду міста Києва підвищили свою кваліфікацію у Національній школі суддів України

22 травня 2018, 17:30

Протягом 14 - 18 травня 2018 року у приміщенні Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Національною школою суддів України була проведена підготовка для підтримання кваліфікації суддів місцевих господарських судів.

Підвищили свою кваліфікацію судді Господарського суд міста Києва, а саме: Балац С.В., Бондаренко Г.П., Головатюк Л.Д., Літвінова М.Є., Мандриченко О.В., Маринченко Я.В., Пасько М.В., Сівакова В.В., Ярмак О.М.

З вітальними словами виступив заступник голови Верховного Суду, Голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Львов Богдан Юрійович.

До складу викладачів, які були запрошені для проведення навчання, увійшли діючі судді, судді у відставці, фахівці у галузі права і психології.

Під час навчальної програми суддівська аудиторія прослухала низку цікавих тематичних лекцій з питань господарської юрисдикції, а саме: здійснення судового провадження під час розгляду справ у суді першої інстанції за приписами Господарського процесуального кодексу України; застосування позовної давності; зобов’язального права та зобов’язальних правовідносин; застосування основних приписів земельного законодавства при розгляді справ господарськими судами; врегулювання спорів за участю судді в господарському судочинстві; психологічна адаптація до суддівської діяльності; мистецтва правового письма та українського ділового мовлення.

Проведений детальний аналіз європейської системи захисту прав людини, застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини у господарському судочинстві. Було привернуто увагу на рішеннях ЄСПЛ проти України.

Підсумовуючи, судді відзначили про важливість та ефективність проведення заходів подібного формату з метою обговорення питань, що виникають у судовій практиці та обміну професійним досвідом у подальшому.