flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Блажівська О.Є. була залучена в якості викладача (тренера) до проведення тренінгу «Особливості написання судових рішень» в рамках проведення спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді

22 травня 2018, 16:45

17 травня 2018 року суддя Господарського суду міста Києва Оксана Блажівська виступила викладачем (тренером) тренінгу «Особливості написання судових рішень», проведеного в рамках спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді. Тренінг надав можливість кандидатам на посаду судді вдосконалити навички у виготовленні судових рішень відповідно до процесуальних вимог щодо їх структури та змісту.

Суддя ознайомила кандидатів із загальними способами захисту права інтелектуальної власності та важливості розуміння підвідомчості господарським судам справ, до початку роботи Вищого суду з питань інтелектуальної власності, у спорах, пов’язаних з використанням у господарському обороті об’єктів інтелектуальної власності, коли склад учасників спору відповідає приписам статті 4 Господарського процесуального кодексу України.

Крім того, Оксана Блажівська зазначила, що справи про недійсними документів, які засвідчують право на об’єкти інтелектуальної власності (свідоцтва, патенти), стосуються питань права власності на відповідні об’єкти та за своїм характером є цивільно-правовими чи господарсько-правовими й не належать до числа публічно-правових спорів.