flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Господарського суду міста Києва підвищили свою кваліфікацію у Національній школі суддів України

12 лютого 2018, 11:33

Протягом 5 - 9 лютого 2018 року у приміщенні Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Національною школою суддів України була проведена підготовка для підтримання кваліфікації суддів місцевих господарських судів.

Підвищили свою кваліфікацію судді господарського суд міста Києва, а саме: Блажівська О.Є., Гумега О.В., Ковтун С.А., Мандичев Д.В., НечайО.В., Підченко Ю.О., Щербаков С.О.

З вітальними словами виступили заступник голови Верховного Суду, Голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Львов Богдан Юрійович та проректор з науково-дослідної роботи Національної школи суддів України Шукліна Наталія Георгіївна.

Зокрема,  очільник КГС Львов Богдан Юрійович нагадав колегам, що поточний рік буде насиченим на події, адже у рамках другого етапу судової реформи створюватимуться окружні суди, очікується оцінювання суддів апеляційної інстанції і водночас формуються Вищий суд з питань інтелектуальної власності та Вищий антикорупційний суд. 

Під час навчальної програми суддівська аудиторія прослухала низку цікавих тематичних лекцій з питань господарської юрисдикції, а саме: антикорупційного законодавства; здійснення судового провадження під час розгляду справ  у суді  першої інстанції за приписами Господарського процесуального кодексу України; застосування практики законодавства про банкрутство; застосування практики вирішення господарським судом корпоративних спорів; зобов’язального права та зобов’язальних правовідносини; розгляду спорів, пов’язаних із захистом прав на об’єкти інтелектуальної власності за участю організацій колективного управління авторськими і суміжними правами; застосування основних приписів земельного законодавства при розгляді справ господарськими судами; мистецтва правового письма та українського ділового мовлення.

Окрему увагу судді закцентували на відповідальності за порушення законодавства про банкрутство; проблемних питаннях, що виникають при розгляді справ про банкрутство за спрощеною процедурою та шляхи їх вирішення; судовій практиці розгляду грошових вимог та затвердження реєстру вимог кредиторів в порядку статті 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Проведений детальний аналіз європейської системи захисту прав людини, застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини у господарському судочинстві. Було привернуто увагу на рішеннях ЄСПЛ проти України.

Підсумовуючи, учасники заходу відзначили про важливість та ефективність проведення заходів подібного формату та важливість питань, що мають місце в повсякденній діяльності суду.