flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Бондаренко Ганна Павлівна прийняла участь у Прикарпатському регіональному судовому форумі «Вища рада правосуддя: сучасний стан та перспективи»

25 січня 2018, 11:23

Суддя Бондаренко Ганна Павлівна прийняла участь у Прикарпатському регіональному судовому форумі «Вища рада правосуддя: сучасний стан та перспективи»

19-22 січні 2018 року відбувся Прикарпатський регіональний судовий форум «Вища рада правосуддя: сучасний стан та перспективи», організаторами якого виступили Асоціація розвитку суддівського самоврядування України та Секція судів Асоціації правників України.

Метою заходу є розвиток суддівського самоврядування в України, сприяння становленню в Україні справедливого суду, підвищення авторитету судової влади та зміцнення незалежності суддів, підвищення професійної кваліфікації суддів, задоволення інформаційних, культурно-просвітницьких та інших потреб суддів.

Господарський суд міста Києва представила Бондаренко Ганна Павлівна.

Член ВККС України Станіслав Щотка окреслив перспективи та процедури кваліфікаційного оцінювання суддів у 2018 році, зокрема, зауважив про плани Комісії щодо проведення іспиту в межах кваліфікаційного оцінювання шляхом одночасного (в один день) виконання і тестового, і практичного завдання у кількісних групах по 70 суддів.

При цьому Комісія врахувала прохання суддів виконувати практичне завдання на комп’ютерах, що буде відбуватись на базі самої Комісії та для чого вже є всі необхідні технічні умови.

Член ВРП Олексій Маловацький наголосив на взаємодії Вищої ради правосуддя з Радою суддів України у питаннях забезпечення гарантій суддівської незалежності. Задля захисту суддів від тиску необхідним є виважений підхід до правильного визначення підстав та обставин втручання у здійснення суддею правосуддя.

Вища рада правосуддя запропонувала суддівським об'єднанням та громадським організаціям активно долучатись до підготовки першої щорічної Доповіді та пам'ятати, що суддівська незалежність є основою забезпечення гарантованого Європейською Конвенцією Права на Справедливий Суд та гарантією захисту прав людей у демократичній державі.

Підсумовуючи, учасники заходу відзначили про важливість та ефективність проведення заходів подібного формату.