flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У приміщенні суду Національною школою суддів України проведено навчальний семінар

22 грудня 2017, 16:02

20 грудня 2017 року у Господарському суді міста Києва Національною школою суддів України проведений навчальний семінар для працівників апарату суду, на тему «Навички надання домедичної допомоги працівниками апарату суду. Психологічна готовність. Залучення випадкових людей до надання допомоги».

Доповідачем семінару був керівник Печерської районної організації Товариства Червоного Хреста України: Павлишин Іван Васильович, який поділився досвідом надання домедичної допомоги.

Захід організовано з метою ознайомлення із навичками надання домедичної допомоги, обговорення питань щодо забезпечення психологічної готовності у надзвичайних ситуаціях та її оцінкою.

Учасникам семінару детально та послідовно роз’яснені принципи: надання домедичної допомоги; приведення потерпілої особи у відновне положення до прибуття бригади швидкої медичної допомоги; залучення випадкових людей до надання допомоги.

Особу увагу звернено на надання першої допомоги при повній і частковій непрохідності дихальних шляхів, навички надання невідкладної допомоги при ранах, кровотечах, накладення пов’язок і джгутів. Також роз’яснені ознаки інсульту, інфаркту, епілепсії, надання невідкладної допомоги при зазначених станах.

Підсумовуючи, учасники заходу відзначили про важливість та ефективність проведення заходів подібного формату.