flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Віта Бондарчук взяла участь в експертному обговоренні "Створення спеціалізованого антикорупційного суду"

10 березня 2017, 16:47

03 березня 2017 року у місті Києві відбулося експертне обговорення «Створення спеціалізованого антикорупційного суду: найкращі міжнародні та європейські практики та досвід», організованого Програмою USAID в межах реформування сектору юстиції «Нове правосуддя».

У даному заході взяли участь міжнародні експерти та українські фахівці, зокрема, суддя Господарського суду міста Києва Віта Бондарчук.

Метою даного заходу було ознайомлення із світовими зразками створення і функціонування антикорупційних судів та статусу їх суддів; обговорення причин, які обумовлюють потребу заснування спеціалізованих антикорупційних судів та можливі моделі їх організації; з урахуванням міжнародного досвіду існування антикорупційних судів розроблення рекомендацій для України.

 

Зокрема, старший радник Антикорупційного ресурсного центру U4 (Норвегія) Інституту імені Крістіана Міхельсена Софі Шютте ознайомила учасників дискусії з організаційною структурою антикорупційних судів в контексті дослідження «Спеціалізовані суди: порівняльний аналіз».

Про досвід Словаччини у створенні антикорупційного суду розповів керівник відділу захисту прав людини в Офісі Омбудсмена Словацької Республіки Павол Жілінчік.