flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

V Судовий Форум

04 жовтня 2016, 12:26

 

Судді господарського суду міста Києва Марченко Оксана Володимирівна, Гумега Оксана Валеріївна та суддя-спікер Бойко Роман Володимирович взяли участь в унікальній для всіх правників події – п’ятому ювілейному Судовому форумі.

1-й день форуму розпочався із  воркшоп-практикуму «Суди та медіа у пошуках прозорості та спільних засад». Про стан відкритості американських судів та шляхи взаємодії Феміди із ЗМІ доповідали Роберт Джей Корді - суддя Верховного суду штату Массачусетс та Рейчел Коен - редактор «Boston Herald».

В рамках воркшопу експерти поділилися практичним досвідом щодо побудови конструктивного діалогу між суддями та медіа, а також роз’яснили, які практичні кроки слід зробити з метою уникнення розповсюдження викривленої інформації про судову систему.

Під час панельної дискусії представники судової влади, а з іншого боку журналісти, обговорили сучасний стан взаємодії українських судів і ЗМІ.

Другий день форуму був присвячений обговоренню подальшого розвитку системи судочинства в умовах судової реформи. Фахівці поділилися законодавчими новелами в цій сфері та вислови свої очікування від змін.

Варто зауважити, що 80,88 % усіх присутніх зауважили, що очікують позитивних змін в частині правосуддя внаслідок реформи.

Окрему увагу звернули правники на роль і місце Вищого суду з питань інтелектуальної власності в судовій системі України, зокрема названій темі приділила увагу під час 3 сесії Марченко Оксана Володимирівна.

На її думку, запровадження спеціалізованого суду – це серйозний крок для України щодо належного захисту прав на об’єкти інтелектуальної власності, його функціонування слід розглядати як передумову якісного й швидкого розгляду спорів та уніфікації правозастосовчої практики, що в свою чергу сприятиме загальній інвестиційній привабливості нашої держави.

В завершення Судового форуму учасники висловили задоволення від участі в подібному заході, оскільки питання реформування у сфері юстиції залишається актуальним і потребує активного обговорення.