flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Безбар’єрний та рівний доступ до правосуддя

27 липня 2016, 11:23

З метою забезпечення права громадян на доступ до правосуддя, гарантування права на судовий захист, забезпечення безперешкодного доступу до приміщення суду, зручності та комфортності перебування в суді осіб з особливими фізичними потребами, Господарським судом міста Києва вжито комплекс заходів для безбар’єрного та рівного доступу осіб даної категорії у приміщення суду.

Зокрема, територію Господарського суду міста Києва обладнано спеціальним паркувальним місцем для інвалідів, яке позначено світловим маячком та міжнародним знаком «інвалід» на проїжджій частині, та яке відповідає розмірам, що встановлені діючими нормами. Окрім того, суд вживає відповідні заходи щодо охорони паркувального місця, тому воно не займається іншими транспортними засобами.

Вхід центрального корпусу суду зі сторони внутрішнього двору обладнано кнопкою виклику з переговорним пристроєм, завдяки чому особа з особливими фізичними потребами  зможе викликати для супроводження її в приміщення суду працівника суду, до обов’язків якого входить надання допомоги людям з фізичними вадами.

Приміщення відділу діловодства (канцелярії) суду адаптоване для безперешкодного доступу до канцелярії суду, де особам вказаної категорії, у випадку необхідності, надається допомога при написанні заяв, подання клопотань, тощо.

Для осіб із вадами зору в Господарському суді міста Києва вжито необхідних попереджувальних заходів щодо маркування простору, а саме: ребра першої та останньої сходинок будівель суду (корпус «Б» та «В») промарковані контрастною жовтою фарбою та обладнані поручнями, які запобігають падінню незрячих або слабозорих осіб.

Господарський суд міста Києва і надалі продовжуватиме здійснювати заходи, спрямовані на пошук нових можливостей, створення та підтримку відповідних умов, які дозволять забезпечити безперешкодний доступ до правосуддя та ефективно реалізовувати свої права та свободи людини і громадянина особам з особливими фізичними потребами.