flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На шляху до примирення

10 червня 2016, 15:48

 

07 червня 2016 року Національна асоціація медіаторів України спільно із Факультетом правничих наук Національного університету «Києво-Могилянська академія» провели робочу зустріч  з представниками судової гілки влади для обговорення можливих шляхів щодо запровадження медіації в Україні.

Від Господарського суду міста Києва у заході прийняв участь суддя-спікер Бойко Роман Володимирович.

Дана робоча зустріч проводиться у рамках проекту «Сприяння практичному запровадженню медіації в Україні та налагодженню взаємодії з судовою системою», який здійснюється за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Проекту «Справедливе правосуддя».

У ході дискусії було обговорено проекти «Концептуальних основ законодавства України про медіацію», положення поточних редакцій проектів ЦПК та ГПК в частині процедур примирення та позасудового врегулювання спорів та проаналізовано можливість розробки/корекції моделі медіації в рамках судового розгляду для умов України.

В свою чергу, судді - учасники модельних проектів по впровадженню медіації в судах України  поділились досвідом з іншими суддями з використання різних моделей поєднання медіації та судочинства, на підставі якого було обговорено можливі подальші кроки для імплементації власного українського досвіду в нові процесуальні кодекси задля реалізації стратегії реформи.

За наслідками зустрічі, присутні відзначили, що системне розуміння процедури медіації суддями, адвокатами та поширення застосування медіації, шляхом передачі справ медіаторам сприятиме підвищенню довіри до всієї судової системи, а також сприятиме ефективному виконанню судових рішень.