flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь Голови суду в науково-практичній конференції на тему: «Судовий захист прав та інтересів учасників економічних відносин в Україні: теорія, судова практика та напрями вдосконалення»

03 червня 2016, 13:50

2 червня 2016 року до 25-річчя утворення господарських (арбітражних) судів України за ініціативи Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого та Харківського апеляційного господарського суду у Вищому господарському суді України року відбулася науково-практична конференція на тему: «Судовий захист прав та інтересів учасників економічних відносин в Україні: теорія, судова практика та напрями вдосконалення».

У даному заході взяли участь правники з усієї України: керівництво господарських судів, науковці, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, юристи та прокурори. Господарський суд міста Києва представив голова суду – Князьков Валерій Володимирович.

Під час конференції на порядок денний були винесені та обговорені такі питання:

·   сучасний етап реформування системи господарського судочинства України в контексті адаптації до європейських стандартів;

·   роль та місце судів господарської юрисдикції в підвищенні інвестиційної привабливості України;

·   проблеми реалізації права на захист суб’єктів господарювання, шляхи розвитку господарського процесуального законодавства;

·   удосконалення правового регулювання господарських відносин. 

Також, учасники підвели підсумки діяльності господарських судів у сфері вирішення економічних спорів та обговорили перспективи розвитку даної юрисдикції в рамках сучасних реформ.

За наслідками зустрічі, присутні наголосили на тому, що проведення подібних заходів є сприятливою платформою для становлення неупередженого, високопрофесійного та відкритого суду в Україні.