flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей з нагоди 25-річчя утворення господарських судів

01 червня 2016, 17:06

01 червня 2016 року відбулася зустріч із студентами-юристами Київського університету права Національної академії наук України, яка пройшла в рамках святкування 25 - річчя створення арбітражних (господарських) судів в Україні.

Захід розпочався із розповіді про історію створення господарських (арбітражних) судів України, зокрема і  Господарського суду міста Києва.

У рамках зустрічі студенти дізнались про структуру судової системи України, основні завдання, функції господарського судочинства, останні доповнення, що були внесені до Господарського процесуального кодексу України та про основні зміни, які відбулись із прийняттям нового Закону України «Про державну службу».

Керівник апарату господарського суду міста Києва Кривенко Ольга Миколаївна ознайомила відвідувачів із роботою канцелярії суду, де присутні дізналися про реєстрацію та рух документів, що надходять до суду та порядок роботи з ними в програмі «Діловодство спеціалізованого суду» (ДСС).

Окрім того, студенти мали можливість спостерігати за роботою суду з використанням відеоконфенцзв’язку, оглянути робочі кабінети суддів та працівників апарату суду, зали судових засідань, стенди з додатковою інформацією, тощо.

Цікавим досвідом для студентів стало перебування у судових засіданнях під час розгляду судових справ суддею господарського суду міста Києва Нечаєм Олександром Володимировичем, де наші гості мали змогу безпосередньо  ознайомитись з порядком ведення судового засідання, роботою секретаря судового засідання та прийняттям суддею відповідних судових рішень.

По завершенню заходу студенти отримали на згадку корисні подарунки та виявили бажання в подальшому знову відвідати Господарський суд міста Києва для більш ґрунтовного ознайомлення з роботою суду.

Слід зазначити, що даний формат зустрічі є позитивною практикою  Господарського суду міста Києва на постійній основі, що організовується з метою ознайомлення студентів із діяльністю суду першої інстанції, специфікою роботи державного службовця, набуття громадянами необхідного рівня правових знань та формування у них поваги до права та формування майбутніх високопрофесійних кадрів.