flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Освіта суддів як інструмент економічного розвитку країни

28 квітня 2016, 16:25

Судді господарського суду міста Києва Цюкало Юрій Вікторович, Нечай Олександр Володимирович, та Івченко Анатолій Миколайович прийняли участь у семінарі з підвищення кваліфікації суддів-викладачів, який проводився в рамках співпраці з україно-канадським проектом «Освіта суддів для економічного розвитку».

На даний семінар запрошувались судді, які в подальшому будуть проводити тренінги в рамках стандартизованих програм підготовки суддів.

Ділилися досвідом з українськими суддями-тренерами суддя Верховного суд провінції Ньюфаундленд і Лабрадор, Сент-Джонс, Канада Річард Д. ЛеБланк та директор із юридичних та освітніх питань, Група міжнародного співробітництва Національного суддівського інституту Дональд Чіассон.

Під час заходу присутні обмінялися позитивним досвідом щодо методики викладання, ефективного проведення загальних обговорень та обговорень у малих групах. Також було продемонстровано багато різних способів, як урізноманітнити навчальні програми та зробити їх більш цікавими.

У завершальній своїй промові Річард Д. ЛеБланк зазначив, що він підтримує реформування судової системи в Україні та бажає успіхів у досягненні позитивних результатів, однак не може уявити ситуацію, коли судді Канади здійснювали б правосуддя за реалій України та за такого ставлення до суддів як зі сторони суспільства, так з боку органів публічної влади. Однак, висловив сподівання, що такий стан речей є тимчасовим явищем та побажав якнайшвидшого відновлення довіри і поваги до суддів та судової системи в цілому.