flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Господарського суду міста Києва Васильченко Тетяна взяла участь у VII Всеукраїнському турнірі з класичних судових дебатів із земельного права

14 квітня 2016, 11:17

З 11 по 12 квітня 2016 року на базі юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся VII Всеукраїнський турнір з класичних судових дебатів із земельного права, що є наймасштабнішим в Україні.

У якості незалежного арбітра відбіркових та першого півфінального раундів було запрошено суддю Господарського суду міста Києва – Васильченко Тетяну Вікторівну.

Змагання проводилися у формі усних раундів, які по своїй суті є спрощеною імітацією судових засідань. До участі було відібрано 17 команд зі студентів вищих навчальних закладів з усієї України. Останні виступали перед колегією суддів (яка складалась із професійних суддів, науковців та юристів-практиків) у якості сторін судового процесу, які почергово представили правову аргументацію «позивача» та «відповідача».

Варто зауважити, що проведення таких заходів є практичною платформою для підготовки майбутніх правників. Перш за все, це прекрасна нагода для учасників удосконалити ораторські здібності та виробити практичні навички захищати свою позицію в суді.

Коментуючи свою участь у Турнірі суддя Господарського суду міста Києва Васильченко Т.В. відмітила високий рівень правової підготовки студентів вищих навчальних закладів – учасників Турніру, які виявили не лише ґрунтовні знання норм національного законодавства, а й практики Європейського суду з прав людини.

Варто відзначити, що співпраця представників судової влади, науковців та студентів – майбутніх правників в рамках Турніру спрямована на створення унікальної можливості налагодження діалогу між талановитою молоддю зі всієї України та професійними юристами - як викладачами, так і практиками.