flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді та працівники апарату господарського суду міста Києва взяли участь в тренінгу "Удосконалення правової охорони та захисту прав інтелектуальної власності в Україні"

12 квітня 2016, 11:50

В рамках проекту технічної допомоги Європейського союзу Twinning "Удосконалення правової охорони та захисту прав інтелектуальної власності в Україні" протягом трьох днів з 5 по 7 квітня відбувся другий тренінг для фахівців у сфері захисту прав  інтелектуальної власності.

До участі в заході було запрошено представників Вищої ради юстиції України, Вищого господарського суду України, Київського апеляційного господарського суду, Господарського суду міста Києва, Господарського суду Київської області, а також господарських та апеляційних господарських судів різних регіонів України.

Господарський суд міста Києва представили судді: Бондарчук В.В., Блажівська О.Є, Гумега О.В., Картавцева Ю.В., Зеленіна Н.І., Отрош І.М., а також працівники апарату.

Формат тренінгу був проведений у вигляді 8 тематичних модулів, зокрема: "Промислова власність"; "Модальності торговельних марок та конфлікти з іншими знаками"; "Торговельні марки: зобов'язання і завершення дії"; "Торговельні марки в Інтернеті"; "Патентне право I: зміст патентного права, порушення, юридичні дії і докази"; " Патентне право II: недійсність патенту та строк його чинності. Інші права інтелектуальної власності, що мають відношення до винаходу"; "Промисловий зразок"; "Суміжні права та "sui generis". Інтелектуальна власність та Інтернет".

Основними доповідачами в рамках тренінгу виступили іноземні судді, а саме, Альберто Аррібас - суддя Апеляційного господарського суду міста Мадрид та суддя Господарського суду міста Аліканте Луіс Антоніо Солер, які обговорили з аудиторією особливості європейської та вітчизняної судової практики у сфері захисту прав інтелектуальної власності.

Зі словами вдячності від представників української Феміди виступив суддя Вищого господарського суду України, голова Вищої ради юстиції Бенедесюк І. М., який подякував колегам за те, що знайшли час і можливість поділитися безцінними знаннями та досвідом у сфері інтелектуальної власності.