flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді господарських судів України відвідали Королівство Іспанії з робочим візитом

19 лютого 2016, 15:33

 

У квітні 2014 року в Україні розпочалася реалізація проекту TWINNING «Посилення правової охорони та захисту прав інтелектуальної власності в Україні», виконавцем зазначеного проекту обрано консорціум Іспанського відомства з питань патентів та торговельних марок.

8-12 лютого 2016 року, в рамках даного проекту, делегація українських суддів з робочим візитом відвідала Королівство Іспанії з метою обміну досвідом європейських партнерів.

До складу української делегації увійшли судді, які розглядають господарські спори у сфері інтелектуальної власності, зокрема:

Голова Вищого господарського суду України Богдан Львов, голова Вищої ради юстиції, суддя ВГСУ Ігор Бенедисюк, судді ВГСУ Валентин Палій та Галина Прокопанич, суддя Київського апеляційного господарського суду Марина Доманська, суддя Львівського апеляційного господарського суду Леся Давид, суддя Харківського апеляційного господарського суду Олена Істоміна, суддя господарського суду міста Києва, секретар Ради суддів України Оксана Марченко та суддя господарського суду міста Києва Віта Бондарчук.

У рамках даної зустрічі своїм багаторічним досвідом поділився суддя Суду Справедливості ЄС з питань торговельних марок Луіс Антоніо Солар Паскуаль, який, зокрема, розкрив особливості функціонування судової системи країни,  навів цікаві аспекти судових справи щодо торговельних марок та зразків, та розповів про новітні критерії у сфері промислової власності Суду Справедливості ЄС.

Члени делегації також відвідали Іспанське відомство патентів та марок, де мали змогу зустрітись з головою департаменту міжнародних відносин та співпраці із судовою владою пані Крістіною Фернандез та докладніше дізнатись про діяльність установи у сфері захисту інтелектуальної власності.

 Варто зазначити, що організатори зустрічі, спираючись на власний досвід, підкреслили важливість збереження (існування) господарських судів як окремої гілки судової влади враховуючи реалії сучасності, стрімкий розвиток новітніх технологій та конкурентність ринку.

За підсумками міжнародної зустрічі українські судді обмінялися з європейськими колегами досвідом у сфері судового захисту інтелектуальної власності та почерпнули багато корисної інформації необхідної для подальшого розвитку та удосконалення практики вирішення спорів у даній сфері галузі судочинства.