flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступник голови суду прийняв участь у Міжнародному форумі правосуддя

15 грудня 2015, 17:52

14 грудня 2015 року за ініціативи проекту «Відритий Суд» в партнерстві з Верховним Судом України та міжнародного фонду WNISEF у будівлі Палацу правосуддя вперше відбувся Міжнародний форум правосуддя «Судова реформа: підвищити довіру до суду та створити стандарти правосуддя в Україні» та урочисте підбиття підсумків масштабного моніторингу діяльності судової влади в Україні.

Відкриття заходу розпочалося вітальними словами Голови Верховного Суду України Романюка Ярослава, який  зазначив, що підзвітність судової системи та громадська довіра до судової влади є важливими показниками дотримання принципу верховенства права та захисту прав людини на практиці. Тому проект «Відкритий суд» отримав підтримку не лише Верховного Суду України, а й 50 судів регіонального рівня.

Основними спікерами форуму стали: Голова Вищого господарського суду України Богдан Львов, доктор юридичних наук, професор кафедри міжнародного приватного права Київського національного університету імені Тараса Шевченка Василь Кисіль, Герой України, політв’язень Степан Хмара, керівник проекту «Відкритий суд» Станіслав Батрин, головний експерт Проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» Марк Сегал, голова Британо-Української торгової палати Бейт Томс, науковці, експерти, керівники судів та апаратів судів. В рамках програми Міжнародного форуму учасники окрему увагу приділили обговоренню проблем виконання судових рішень, забезпечення незалежності судової влади в Україні та питанням міжнародних стандартів правосуддя.  

У роботі форуму прийняли участь 180 учасників, зокрема, керівництво вищих навчальних закладів, визнані експерти, провідні міжнародні юридичні фірми у галузі права судді вищих, апеляційних та місцевих судів.

Господарський суд міста Києва на даному форумі був представлений заступником Голови суду – Стасюком Сергієм Васильовичем.

Під час заходу були продемонстровані приклади як позитивних, так і негативних відео судових засідань, що були зафіксовані в рамках проекту «Відкритий суд». Кращі учасники проекту отримали цінні подарунки.