flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд міста Києва провів День відкритих дверей для ліцеїстів

16 листопада 2015, 10:07

У господарському суді міста Києва 11 та 12 листопада 2015 року були проведенні  «Дні відкритих дверей», учасниками яких стали учні 10-11 класів Фінансово-правового ліцею на чолі з заступником директора з науково-методичної роботи Войтенком Сергієм Вадимовичем та Українського гуманітарного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка у супроводі вчителя правознавства Назарова Володимира Вікторовича. 

День відкритих дверей у суді – це офіційний захід, метою якого є ознайомлення учнів із діяльністю суду першої інстанції та специфікою роботи державного службовця, набуття юними громадянами необхідного рівня правових знань та формування у них поваги до права.

Захід розпочався вітальними словами керівника апарату господарського суду міста Києва Кривенко Ольги Миколаївни, яка розповіла учасникам заходу про діяльність суду та особливості здійснення правосуддя у господарських судах.

Продовжила виступ помічник заступника голови господарського суду міста Києва Марко Ярослава Романівна, яка ознайомила учнів із історією створення господарських судів, структурою судової системи України, а також розкрила основні завдання та функції господарського судочинства.

   

Після інформативної доповіді керівник апарату господарського суду міста Києва провела учасникам заходу Ознайомлення з роботою суду розпочалося з канцелярії суду, де присутні дізналися про реєстрацію та рух документів, що надходять до суду та порядок роботи з ними в програмі «Діловодство спеціалізованого суду» (ДСС).

Окрім того, учні мали можливість спостерігати за роботою суддів господарського суду міста Києва безпосередньо під час розгляду судових справ. Так, учасники заходу побували на судових засіданнях заступників голови суду - Стасюка Сергія Васильовича та Паламаря Петра Івановича, судді Пукшин Людмили Гелярівни, судді Лиськова Максима Олександровича, судді Босого Вадима Петровича, судді Селівона Артема Миколайовича та судді Курдельчука Ігоря Даниловича.

По завершенню заходу гості суду поділилися позитивними враженнями від зустрічі, ставили запитання, що виникали в ході екскурсії та отримали на згадку корисні подарунки.

 Підсумовуючи, слід констатувати, що проведення Дня відкритих дверей у судах є позитивною практикою побудови правового діалогу між суспільством та судовою системою.

Окрім того, такий формат зустрічі слугує ефективним засобом формування високої правової свідомості у громадян та довіри до суду, а також підвищення рівня поінформованості населення про його право на звернення до суду.