flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У господарському суді міста Києва відбулося анонімне опитування відвідувачів суду

09 липня 2015, 11:05
У господарському суді міста Києва з 30.06.2015 по 07.07.2015 відбулося анонімне опитування відвідувачів суду. Даний захід проводився на виконання Плану роботи господарського суду міста Києва на перше півріччя 2015 року, метою якого було визначення рівня довіри громадськості, оцінка якості та ефективності роботи суду.
За час опитування, яке проводилося шляхом анкетування, інтерв’ювання та опитування в мережі Facebook взяло участь 182 респондента.
У порівнянні з аналогічним опитуванням за 2014 рік, слід констатувати, що оцінка зручності умов перебування в суді збільшилася на 18,1%, повнота та доступність інформації, розміщеної в приміщеннях суду та на офіційному веб-сайті, зросла на 15,8%.
Також слід відмітити, що 72% опитаних задоволені реалізацією їх процесуальних прав у господарському суді міста Києва.
В цілому, оцінку «добре» щодо ведення судового процесу суддями поставили 60% учасників анкетування. Варто зауважити, що даний показник збільшився вдвічі, порівняно з минулим роком.
Більшість респондентів (70%) довіряють суду, в якому розглядається їх справа.
Окрім того, громадянам пропонувалося залишити свої побажання та пропозиції щодо поліпшення організації роботи у суді. Висловлені зауваження респондентів вже розглянуті та частково реалізовані, зокрема: на території суду облаштовані додаткові місця для зручного перебування відвідувачів, розміщені інформаційні вказівники в приміщеннях.
Підсумки проведеного анкетування свідчать про поліпшення організації роботи суду та підвищення рівня довіри до суду з боку громадян.