flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студенти юридичного факультету відвідали суд

04 жовтня 2024, 13:52

30 вересня 2024 року за ініціативи та сприяння кафедри господарського, повітряного та космічного права Юридичного факультету НАУ та Господарського суду міста Києва студенти 3-го та 4-го курсу спеціальності 081 «Право» у рамках освітнього компоненту «Господарське право та процес» відвідали Господарський суд міста Києва при супроводі доцента кафедри – Анастасії СУХОДОЛЬСКОЇ.
Здобувачів освіти зустріла прессекретар суду – Катерина ЧУБУК, яка розповіла цікаві факти з історії створення та функціонування Господарського суду міста Києва та ознайомила з приміщеннями суду.
Також студенти мали змогу взяти участь у судовому засіданні під головуванням судді Олени УДАЛОВОЇ в якості вільних слухачів. Перед засіданням суддя розповіла студентам про особливості суддівської роботи та кар’єри, посилаючись на власний досвід.
Особливу зацікавленість у студентів викликало судове засідання при розгляді господарської справи, адже це була унікальна можливість ознайомитися з господарським процесом та особливостями ведення судових засідань за допомогою електронних судових сервісів, зокрема, підсистеми відеоконференцзв’язку.
Екскурсія до Господарського суду міста Києва сприяла закріпленню теоретичних знань, набутих на заняттях з навчальної дисципліни «Господарське право України», а також надихнула майбутніх юристів до реалізації мрії – у майбутньому стати помічниками судді та в подальшому професійними суддями з метою здійснення правосуддя та утвердження верховенства права в нашій державі.