flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду завітали учні ліцею «Educator»

03 липня 2024, 10:13

У рамках проведення дня відкритих дверей до Господарського суду міста Києва завітали учні 7, 8 та 10 класів ліцею «EDUCATOR».
Під час оглядової екскурсії діти ознайомились з особливостями організації роботи Господарського суду міста Києва, як суду першої інстанції, дізналися про основні відмінності між судами загальної та спеціалізованої юрисдикції.

Начальник відділу автоматизованого документообігу суду, моніторингу виконання документів Оксана ВІТЮК розповіла про принцип поділу державної влади та інші базові поняття в теорії держави та права, відповіла на запитання, які цікавили учнів.

 

Особливу зацікавленість юнаки і дівчата проявили при відвідуванні судових засідань під головуванням судді Олени УДАЛОВОЇ, під час яких дізнались про специфіку розгляду в господарському судочинстві. До початку судових засідань суддя розповіла про свій трудовий шлях становлення в професійній кар’єри до призначення на посаду судді, а також поцікавилась думкою школярів при виборі подальшого навчання, наголошуючи на розмаїтті галузевих напрямків та затребуваність кваліфікованих фахівців в юриспруденції.

 

Проведена зустріч залишила приємні враження і позитивні емоції у всіх учасників та сприяла до набуття розуміння юних відвідувачів при виборі майбутньої спеціальності.