flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Ганна Бондаренко-Легких виступила на конференції з сімейного права

13 лютого 2024, 13:08

09 лютого 2024 року суддя Ганна Бондаренко-Легких взяла участь у конференції з сімейного права, організованої Асоціацією адвокатів України. Під час конференції правники та провідні адвокати обговорили новації, тренди та актуальні питання сімейного права.

Суддя виступила з актуальною темою «Правові проблеми застосування допоміжних репродуктивних технологій та просування державних безкоштовних програм ЕКО для громадян України для збереження генофонду нації», яка останнім часом набула широкого розголосу та обговорення.

Під час виступу суддя наголосила, що законодавча база застосування допоміжних репродуктивних технологій на сьогодні не має спеціального закону, однак правове регулювання відбувається на основі норм Конституції України, Цивільного кодексу та загальних норм медичного права.

Разом з тим, з моменту проголошення Незалежності, законодавчий орган так і не прийняв закон про застосування репродуктивних технологій, а вносить контраверсійні норми в перехідні положення інших законів, що породжує неузгодженість регулювання та як наслідок, спори в цій сфері.

Фото: Асоціація адвокатів України