flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги учасників справ, які перебувають у провадженні судді Паська М.В.

04 жовтня 2022, 12:24

До уваги учасників справ, які перебувають у провадженні судді Паська М.В.

У зв’язку з відсутністю фінансування для здійснення відправки поштової кореспонденції, з метою повідомлення представників сторін про дату та час судового засідання та про ухвалені у справах судові рішення всім учасникам судових справ, які перебувають у провадження судді Паська М.В. необхідно подати заяву, що містить електронну адресу, зареєстровану в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу, за адресою: https://mail.gov.ua. Або подати засобами підсистеми ЄСІТС «Електронний суд» заяву про ознайомлення з матеріалами справи в електронному вигляді  (внесення РНОКПП / код ЄДРПОУ до додаткових відомостей про учасника справи та надання доступу до електронної справи).

Процесуальні документи надсилаються та є врученими з дня отримання судом повідомлення про доставлення копії судового рішення на офіційну електронну адресу особи (ч.7 ст.6, п.2 ч.6 ст.242 ГПК України). Особам, які зареєстрували офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі, суд вручає будь-які документи у справах, в яких такі особи беруть участь, виключно в електронній формі шляхом їх направлення на офіційні електронні адреси таких осіб, що не позбавляє їх права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою.

Згідно з частиною 8 статті 120 ГПК України, якщо учасник судового процесу повідомляє суду, зокрема, адресу електронної пошти або іншу аналогічну інформацію, він повинен поінформувати суд про їх зміну під час розгляду справи.