flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги учасників судових справ, які перебувають в провадженні судді Курдельчука І.Д.

03 жовтня 2022, 15:56

У зв’язку з відсутністю фінансування для здійснення відправки поштової кореспонденції, з метою повідомлення представників сторін про дату та час судового засідання та про ухвалені у справах судові рішення, публікується інформація про справи, які знаходяться в провадженні судді Курдельчука І.Д.

Відповідно до положень статей  111, 139, 150, 162, 165-168, 170 Господарського процесуального кодексу України заяви про забезпечення доказів, про забезпечення позову, по суті справи подані до суду повинні мати адресу електронної пошти.

В силу приписів частин шостої статті 6 цього Кодексу адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування, суб’єкти господарювання державного та комунального секторів економіки та особи, які провадять клірингову діяльність у значенні, наведеному в Законі України "Про ринки капіталу та організовані товарні ринки", реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в обов’язковому порядку. Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в добровільному порядку.

Процесуальні документи надсилаються та є врученими з дня отримання судом повідомлення про доставлення копії судового рішення на офіційну електронну адресу особи в модулі "Електронний суд" ЄСІТС (ч.7 ст.6, п.2 ч.6 ст.242 ГПК України), вказану такою особою під час подання документів до суду.

(Особам, які зареєстрували офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі, суд вручає будь-які документи у справах, в яких такі особи беруть участь, виключно в електронній формі шляхом їх направлення на офіційні електронні адреси таких осіб, що не позбавляє їх права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою).

Згідно з частиною 8 статті 120 цього Кодексу, якщо учасник судового процесу повідомляє суду, зокрема, адресу електронної пошти або іншу аналогічну інформацію, він повинен поінформувати суд про їх зміну під час розгляду справи.

Крім того, учасники справи мають можливість ознайомитись з судовими рішеннями суду в Єдиному державному реєстрі судових рішень (www.reyestr.court.gov.ua), а також отримати інформацію про рух справ шляхом доступу через вебпортал «Судова влада України» в мережі Інтернет в розділі «Справи/ Стан розгляду справ» за посиланням  https://court.gov.ua/fair/.